Varkenshaas met wijn-roomsaus
Ingrediënten
2 varkenshaasjes (samen ca. 600 gram)
zout, peper
100 gram boter of margarine
1 sjalotje of klein stukje ui
100 gram verse champignons
1 1/2 deciliter droge witte wijn
1 theelepel maïzena
2 deciliter slagroom
(4 pers.)
Bereiding
- Wrijf de varkenshaasjes ligt in met wat zout en peper.
Laat het vlees daarna een kwartier liggen.
- Verhit 75 gram boter in een braadpan.
Als de boter niet meer sist, leg dan de varkenshaasjes in de pan en keer ze
snel om en om in de hete boter, zo dat ze dichtschroeien.
Temper dan het vuur en voeg de rest van de boter toe.
Laat het vlees zachtjes in 20-25 minuten gaar (of bijna gaar) braden
met gesloten deksel.
- Neem de haasjes uit de pan en houd ze warm.
Hak intussen het sjalotje ragfijn en fruit het licht in de achtergebleven
braadboter.
Voeg daar de schoongemaakte, goed gedroogde en aan schijfjes gesneden
champignons aan toe.
Laat de champignons even bakken en giet er vervolgens de wijn bij.
Leg het deksel weer op de pan en laat alles gedurende 10 minuten zachtjes
sudderen.
- Leng dan de maïzena aan met 1 eetlepel water en giet het mengsel
alroerend bij de inhoud van de pan.
Voeg daarna al roerend de slagroom toe.
Laat de saus gedurende 5 minuten zachtjes pruttelen.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Snijd de varkenshaasjes in dikke schuine plakken.
Serveer de saus er apart bij in een grote sauskom.
Eet het bijv. met voorjaarsgroeten en kleine gebakken aardappelen.
Bron: "Koken voor beginners" (Hema-Keukengidsen)
<=== Recepten-lijst
Jos van Geffen --
Home |
Site Map |
Contact Me
last modified: 26 February 2000