Varkenshaas met rozijnen en krenten
Ingrediënten
1 eetlepels rozijnen
1 eetlepels krenten
5 eetlepels armagnac, cognac of brandy
500 gram varkenshaas
peper
1 eetlepel olie
25 gram boter
4 eetlepels crème fraîche
1/2 eetlepel grove mosterd
zout
(4 pers.)
Bereiding
- Was de rozijnen en de krenten, laat ze uitlekkern en dep ze droog.
Doe ze in een kommetje.
Giet de armagnac erover en laat ze een paar uur staan.
- Snijd de varkenshaas in plakken van circa een halve centimeter dikte.
Bestrooi de plakken met peper.
Verhit in een grote koekepan de olie met de boter.
Voeg als de boter niet meer schuimt de plakken vlees toe.
Bak ze 3 minuten per kant.
Neem de plakken vlees uit de b\pan en houd ze warm.
- Giet het bakvet af.
(Gebruik het bakvet bijv. om er aardappelen in te bakken.)
Giet de rozijnen en krenten met de armagnac in de pan.
Roer de aanbaksels los en breng het vocht aan de kook.
Roer de crème fraîche erdoor.
Laat de saus zachtjes tot de helft inkoken.
Roer de mosterd erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de plakken vlees over de borden.
Schenk een beetje saus erover.
Serveer met gebakken of gekookte aardappelen en worteltjes.
Bron: de Volkskrant.
<=== Recepten-lijst
Jos van Geffen --
Home |
Site Map |
Contact Me
last modified: 26 February 2000