Pittige maaltijdsoep
Ingrediënten
250 g ham in blokjes
250 g mager rookspek in blokjes
3 à 4 grote uien
2 à 3 teentjes knoflook
slaolie
500 g tomaten (of 1 blikje tomatenpuree)
2 l bouillon van tabletten
flinke hand rijst
1/2 theelepel sambal oelek
1 theelepel paprikapoeder
zout
peper
ketjap
[4 eieren -- doen wij nooit]
Bereiding
- De blokjes ham en spek met de grofgesneden uien én de
uitgeperste teentjes knoflook in 2 eetlepels slaolie bakken, tot alles
lichtbruin ziet.
- De tomaten(puree) met de bouillon met wat kruiden opzetten en gaar koken.
Dit alles door een roerzeef doen en dan bij het vlees-uienmengsel voegen.
Een flinke hand rijst erdoor met de sambal en de paprikapoeder.
- Het geheel op een zacht vuurtje gaar laten koken in ongeveer 1/2 uur.
De soep op smaak maken met zout, peper en ketjap.
[- Soep weer aan de kook brengen en daarna een voor een de rauwe eieren in
de soep pocheren. Als de eieren gestold zijn, de soep heet opdienen.]
- Soep heet serveren, met stokbrood en een witte wijn
Bron: ??
<=== Recepten-lijst
Jos van Geffen --
Home |
Site Map |
Contact Me
last modified: 26 February 2000