Pittige maaltijdsoep

Ingrediënten

     250 g ham in blokjes
     250 g mager rookspek in blokjes
     3 à 4 grote uien
     2 à 3 teentjes knoflook
     slaolie
     500 g tomaten (of 1 blikje tomatenpuree)
     2 l bouillon van tabletten
     flinke hand rijst
     1/2 theelepel sambal oelek
     1 theelepel paprikapoeder
     zout
     peper
     ketjap
     [4 eieren -- doen wij nooit]

Bereiding

- De blokjes ham en spek met de grofgesneden uien én de uitgeperste teentjes knoflook in 2 eetlepels slaolie bakken, tot alles lichtbruin ziet.
- De tomaten(puree) met de bouillon met wat kruiden opzetten en gaar koken. Dit alles door een roerzeef doen en dan bij het vlees-uienmengsel voegen. Een flinke hand rijst erdoor met de sambal en de paprikapoeder.
- Het geheel op een zacht vuurtje gaar laten koken in ongeveer 1/2 uur. De soep op smaak maken met zout, peper en ketjap.
[- Soep weer aan de kook brengen en daarna een voor een de rauwe eieren in de soep pocheren. Als de eieren gestold zijn, de soep heet opdienen.]
- Soep heet serveren, met stokbrood en een witte wijn


Bron: ??

<=== Recepten-lijst

 
Jos van Geffen -- Home  |  Site Map  |  Contact Me

last modified: 26 February 2000