Creoolse pindasoep
Ingrediënten
1 grote fijngehakte ui
2 eetlepels olie
1 eetlepel bloem
zout
1/2 theelepel selderijzout
1/3 pot pindakaas
1/2 liter melk
1/2 liter tomatensap
1 in stukjes gesneden tomaat
1 eetlepel fijngehakte pinda's, ongezouten
(4 pers.)
Bereiding
- Fruit de ui in de olie tot ze glazig is.
Roer de bloem erdoor, met het zout naar smaak en het selderijzout.
Voeg de pindakaas toe.
Giet onder goed roeren beetje bij beetje de melk erbij.
Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
- Doe er het tomatensap bij en laat de soep een paar minuten doorkoken.
De soep zonodig op smaak maken met wat pindakaas
en/of een beetje bruine suiker.
- De soep bestrooien met de gesneden tomaat en fijngehakte pinda's,
of die er apart bij geven.
Ook lekker met stokbrood.
Bron: ??
<=== Recepten-lijst
Jos van Geffen --
Home |
Site Map |
Contact Me
last modified: 26 February 2000