Jagerskip
Ingrediënten
1 braadkuiken
4 eetlepels olie
40 gram boter of margarine
50 gram rookspek (in stukjes)
1 ui
teentje knoflook
4 tomaten
zout, peper
snufje tijm
enkele takjes peterselie en selderij
2 glazen witte wijn
200 gram champignons
bloem
(4 pers.)
Bereiding
- Het braadkuiken in stukken (laten) hakken.
De olie met de boter verhitten en daarin het spek bakken.
Het spek uit de pan nemen.
In het vet de kip aan alle kanten bruin bakken.
De kip uit de pan nemen.
- De ui schillen en snipperen evenals het teentje knoflook.
De ui en de knoflook in het achtergebleven vet glazig bakken.
De tomaten ontvellen en in parten snijden.
De parten tomaat bij de ui doen en al omscheppende even meebakken.
- Het spek met de kip weer in de pan doen, zout, peper, snufje tijm, selderij
en peterselie en de wijn toevoegen en alles goed door elkaar schappen.
met een deksel op de pan circa 40 minuten zachtjes stoven.
De champignons schoonmaken en wassen.
Ze bij de kip doen en nog eens 10 minuten stoven.
- De kip uit de pan nemen en op een schotel leggen.
Met de champignons en de spekjes omringen.
De saus zeven en met wat aangemaakte bloem binden en 5 minuten zachtjes
laten pruttelen.
De saus apart erbij geven.
Het gekookte aardappelen en een gemenge salade.
Bron: Libelle-boekje.
<=== Recepten-lijst
Jos van Geffen --
Home |
Site Map |
Contact Me
last modified: 26 February 2000