1 ui 3 plakken katenspek (ca. 100 g) 1 eetlepel olijfolie [of wat margarine] 3 eetlepels crème fraîche 600 g sperziebonen zout (4 pers.)
- Ui pellen en snipperen. Spek in dunne reepjes snijden.
- In koekepan olie verhitten. Ui en spek in ca. 4 minuten zachtjes bakken
tot ui lichtbruin is.
- Crème fraîche erdoor roeren.
- Mengsel laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
- Sperziebonen snoomaken en wassen.
bereiden:
- In pan met weinig water en zuit sperziebonen in ca. 15 minuten beetgaar
koken.
- Intussen in pan spekmengsel opnieuw zachtjes verwarmen.
- Sperziebonen afgieten en door spekmengsel scheppen en
ca. 2 minuten meewarmen. Sperziebonen uit pan in schaal scheppen.
Lekker met een varkenshaasje in een paddestoelensaus.
Bron: AllerHande
<=== Recepten-lijst
Jos van Geffen --
Home |
Site Map |
Contact Me