sperziebonen met katenspek

Ingrediënten

     1 ui
     3 plakken katenspek (ca. 100 g)
     1 eetlepel olijfolie [of wat margarine]
     3 eetlepels crème fraîche
     600 g sperziebonen
     zout

(4 pers.)

Bereiding

voorbereiden (halve dag van te voren):

- Ui pellen en snipperen. Spek in dunne reepjes snijden.
- In koekepan olie verhitten. Ui en spek in ca. 4 minuten zachtjes bakken tot ui lichtbruin is.
- Crème fraîche erdoor roeren.
- Mengsel laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
- Sperziebonen snoomaken en wassen.

bereiden:

- In pan met weinig water en zuit sperziebonen in ca. 15 minuten beetgaar koken.
- Intussen in pan spekmengsel opnieuw zachtjes verwarmen.
- Sperziebonen afgieten en door spekmengsel scheppen en ca. 2 minuten meewarmen. Sperziebonen uit pan in schaal scheppen.

Lekker met een varkenshaasje in een paddestoelensaus.


Bron: AllerHande

<=== Recepten-lijst

 
Jos van Geffen -- Home  |  Site Map  |  Contact Me

last modified: 26 February 2000