Aardappel-champignon-gratin
Ingrediënten
1 zak minikrieltjes (450 gram, koeling)
2 sjalotjes (in ringen gesneden)
500 gram champignons (in plakjes)
30 gram bieslook (fijngehakt)
125 gram reepjes ontbijtspek
boter voor invetten
1 ei
1/8 liter slagroom
zout, versgemalen peper
(4 à 5 pers.)
Bereiding
- Verhit de minikrieltjes in de magnetron volgens de aanwijzingen.
- Bak in een wok het spek.
Voeg sjalotjes en champignons toe.
Roerbak alles op een hoog vuur circa 3 minuten tot het vocht is verdampt.
- Vet een lage taartvorm (doorsnede 22 cm) in met boter.
Verdeel er de krieltjes en de champignons in.
Klop het ei los met de slagroom, zout peper en de helft van de bieslook.
Schenk het over de inhoud in de vorm.
- Bak de schotel in een voorverwarmde over (200 graden) in ca. 30
minuten lichtbruin.
Strooi de rest van de bieslook over de schotel.
- Lekker bijv. bij varkenshaas met basilicumsaus.
Bron: de Volkskrant.
<=== Recepten-lijst
Jos van Geffen --
Home |
Site Map |
Contact Me
last modified: 26 February 2000