Varkenshaas met MonChou roomsaus

Ingrediënten

     2 varkenshaasjes (ca. 500 gram)
     zout, peper
     25 gram boter
     1 sjalotje
     50 gram champignons
     1 pakje MonChou
     1/8 liter slagroom
     worcestershiresauce
     2 eetlepels fijgesneden peterselie

(4 pers.)

Bereiding

- Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak de varkenshaas bruin en gaar in de hete boter in ca. 20 minuten. Neem het vlees uit de pan.
- Pel en snipper intussen het sjalotje. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bak het sjalotje en de champignons even in de braadboter. Doe er de in stukjes gesneden MonChou en de slagroom bij. Laat de MonChou zachtjes al roerend smelten tot een gladde saus is ontstaan. Breng de saus op smaak met zout, peper en worcestershiresuace.
- Laat het vlees weer warm worden in de saus. Snijd de varkenshaas schuin in dikke plakken. Roer de peterselie door de saus en schenk een deel over het vlees. Geef de rest er apart bij. Serveer er bijv. aardappelpuree en bloemkool bij.


Bron: recpeten-boekje MonChou.

<=== Recepten-lijst

 
Jos van Geffen -- Home  |  Site Map  |  Contact Me

last modified: 26 February 2000